Caută după:

Afisare calendar

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Care sunt nevoile copiilor nostri si cum le intelegem?

12 iunie 2017 de la ora 6:00 pm pana la 8:00 pm UTC+2

Să învățăm despre nevoile copiilor!
Ca părinti, ne punem cu toții genul acesta de întrebări:
 
” Cum aș putea să-l opresc pe copilul meu să se mai comporte într-un anumit mod?”
,” Ce să fac, pentru a reuși să-l fac să coopereze?”
” Este ceva in neregulă cu copilul meu?”
„Oare de ce se comportă copilul meu astfel? Doar ca să capete atenție?”
 
Dar dacă nu ne punem , de fapt , întrebările potrivite?
Dacă în locul acestora, am începe să ne întrebăm:
 
” Cum aș putea să-mi îmbunătățesc relația cu copilul meu?”
” Ce vrea de fapt să-mi comunice comportamentul copilului meu?”
” Cum aș putea să fiu un părinte suficient de bun ?”
 
In realitate, ceea ce au nevoie copiii este ca noi să fim mai mari, mai puternici, mai înțelepți și blânzi.
Asta înseamnă să fim capabili atât să trasăm limite cât și să ne luăm timp pentru a le înțelege nevoile, dar și a răspunde acestor nevoi.
Ce mi-am propus?
Să îi ajut pe părinţi şi pe cei care au grijă de copii să îsi crească nivelul de constientizare al nevoilor copiilor lor şi să îsi ajusteze răspunsurile emoţionale şi comportamentale astfel încat să vină în întampinarea acestor nevoi.
Îmi doresc să ofer suport părinților care aleg un alt mod de a relaționa cu copiii lor, de la naștere până la adolescență și chiar mai departe.
De fapt, folosind instrumentele Circle of Security s-au constatat rezultate remarcabile chiar și în relațiile de cuplu.
Copiii se cresc ușor dacă știm ce instrumente să folosim în relația cu ei. În stresul vieții de zi cu zi ne este greu să identificăm singuri soluții mai blânde de educare a copiilor și ajungem să ne enervăm ușor și să țipăm la ei.
Mulţi dintre noi ne-am imaginat înainte de a deveni părinţi că vom fi cei mai buni parinţi, că nu vom repeta greselile pe care le vedem că le fac alţii sau pe care le-au făcut părinţii noştri cu noi, că vom reusi să gestionăm cu usurinţă şi fără efort orice obstacol.
Pornim în viaţa noastră de părinţi cu cele mai bune intenţii şi dorinţe pentru copiii noştri şi apoi…. ne loveşte realitatea! Copiii noştri ştiu să ne „apese butoanele” care reuşesc să scoată la suprafată atât cele mai bune momente ale noastre, dar şi cele mai dificile variante ale noastre, pe care mulţi dintre noi nici nu ni le-am imaginat pană să devenim părinţi.
Care sunt beneficiile?
Experiența mi-a demonstrat că educația cu blândețe, cu ajutorul instrumentelor Circle of Security, este o cale mult mai simplă de a deveni părinți mai liniștiți.
Veți înțelege ce se întamplă în relaţii, de ce nu funcționează ce ați citit în cărți, rezultând mai puţine momente de confuzie şi frustrare şi mai multe experienţe de cooperare şi bucurie.
În momentul în care părinţii pot să înţeleagă şi să cunoască mai bine care sunt nevoile copilului, atunci aceştia au la dispozitie o paletă mai vastă de soluţii pentru gestionarea provocărilor inerente „meseriei” de părinte.
În felul acesta reuşim să creăm premizele unor relaţii de ataşament sănătos cu copiii, relaţii de ataşament care permit copiilor să se simtă valorosi şi importanţi, să aibă o stimă de sine bună, să fie empatici şi cooperanţi, să fie şi să se simtă competenţi în activitaţile lor, toate acestea contribuind la o înteligenţa emoţionala ridicată.
Despre mine:
Loredana Mocescu este specialist în Serviciile pentru Copil si Familie, în parenting- Parent Educator Registred ” Circle of Security „, trainer, formator si coach acreditat in Romania si în SUA, specialist în dezvoltare personală, terapeut, cu o experiență de peste 1000 de ore lucrate individual, cu zeci de ore de sedințe de terapie de grup, mamă a doi copii cu vârste cuprinse între 4 ani si 15 ani, cu o relație de cuplu de 23 de ani din care am învățat și evoluat în permanență.
Nu uitați: la solicitarea dvs., pentru a veni în întâmpinarea celor care nu au cu cine lăsa copiii pe parcursul celor aprox.2 ore, oferim ateliere creative pentru copii. Acestea se vor desfășura într-o sală alăturată. Cost 15 lei/ copil
 
Care este investiția?
Costul unui atelier este de 60 de lei/ persoană. Dacă participă ambii părinți, al doilea părinte beneficiază de 50% reducere din cost.
Înscrierile se fac trimițând un email de confirmare pe adresa: coachingploiesti@gmail.com sau un sms la 0740018409 cu datele dumneavoastră de contact.
Pentru detalii ne puteți contacta și la telefon 0740018409
Locație: Grădinița și After School Ploieștiul în culori

Details

Date:
12 iunie 2017
Time:
6:00 pm pana la 8:00 pm UTC+2

Venue

Grădinița și after School Ploieștiul în culori
Bld. București, nr 42C
Ploiești, Prahova 100520
+ Google Map
Phone
0740 018 409

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *