Afisare calendar
- Acest eveniment a trecut.
Dascăli pentru suflet
22 martie 2017 de la ora 6:30 pm pana la 8:00 pm UTC+2
Programul Cercul Siguranței pentru cadre didactice este structurat in 8 module săptămânale, durata fiecărui modul fiind de max. 2 ore.
Pentru un copil, calitatea îngrijirilor pe care le primeşte de la adult este cea mai importantă. Dar și educatoarele trebuie să fie pregătite să ofere un răspuns rapid şi călduros nevoilor celui mic, să fie sensibile, să fie previzibile, coerente şi călduroase atunci când răspund întrebărilor copiilor.
”Relația copil – cadru didactic, la fel ca și relația primară copil – părinte, este o relație bazată pe un sistem dinamic și interactiv, care implică perspective diferite”- Pianta and Steinberg (1992)
Procesul de învățare apare ca urmare a explorării mediului plecând de la o bază sigură (Bowlby, 1969/1982). Așa cum copiii ajung la grădiniță cu un stil de atașament propriu, așa sosesc și cadrele didactice, cu un model comportamental care reflectă sentimente și motivații asociate cu propriul stil de atașament.
Atunci când cadrele didactice sunt ajutate să vadă impactul pe care îl au emoțiile negative asupra comportamentului de la clasă, atunci când acestea văd beneficiile interacțiunilor pozitive dintre copil și cadru didactic, și faptul că, comportamentul copiilor reprezintă un cumul de experiențe personale cu care vin la clasă, acestea devin sensibile la nevoile copilului și capătă o înțelegere profundă asupra comportamentului de moment.
Există dovezi din abundență care afirmă că tiparul de atașament este format ca urmare a modalității prin care părintele sau o persoană de bază răspunde nevoilor copilului, în primii ani de viață.
Toate comportamentele au sens iar Cercul de Siguranţã este conceput pentru a facilita momente de genul “ce vrea copilul ãsta de la mine” în momente de “ştiu ce nevoie are copilul ăsta de la mine“.
Baza de siguranță a copilului este formată din modelele interne de reprezentare ale unei figuri de atașament sensibile, accesibile și disponibile, orientată pe împlinirea nevoilor acestuia.
Dacă copilul vede educatoarea regulat, se poate crea un ataşament între ei. Acest lucru îl va ajuta pe copil să îşi stăpânească emoţiile şi să ştie ce îl aşteaptă la grădiniţă.
Programul Cercul Siguranței este un program psiho-educațional, iar cadrele didactice pot beneficia de acesta pentru a-şi cultiva propria capacitate de reflecţie și pentru a înțelege mai bine, mai corect nevoile copiilor.
Programul Cercul Siguranței apelează la activarea capacității de reflecţie, cadrul didactic se cunoaşte astfel mai bine, şi poate relaţiona dintr-o poziţie echilibrată şi asumată. Înscrierile se fac trimițând un email de confirmare pe adresa: coachingploiesti@gmail.com cu datele dumneavoastră de contact. Pentru detalii ne puteți contacta și la telefon 0740018409
Locație: Grădinița și After School Ploieștiul în culori