Cioc…cioc! Sunt eu, Noul tău EU!

Noul vine de undeva, din tine, tu îl dorești, visezi la el, dar nu îndrăznești să îl ceri. Nu face încă, total, parte din tine. Te sperie poate pentru că e în joc trecutul tău sau te entuziasmează pentru că îți plac provocările și pentru că ești curios/curioasă.

Noul creează uneori discontinuitate, de aici teama de a-l întâmpina. Ai trăit atâta timp într-un fel, ai gândit într-un fel, ţi-ai făcut o viaţă „confortabilă” pe baza credinţelor tale, de altfel moștenite. Și când ceva nou îţi bate la uşă şi întregul şablon al trecutului urmează să fie tulburat parcă nu ești pregătit/ăștia. Ai mai aștepta puțin…încă puțin.

Dar ce se poate întâmpla dacă laşi noul să intre în viața ta? N-ai să mai fii niciodată aceeaşi/același pentru că noul te va transforma în cea mai bună variantă a ta. Este riscant? Poate da, poate nu. Niciodată nu poţi să ştii unde te va duce noul de aceea te invită să fii curios precum un copil.
Vechiul este cunoscut, familiar, ai trăit cu el mult timp. Noul este necunoscut. Poate să îţi fie prieten, poate să îţi fie duşman, cine ştie? Singurul mod de a afla este să-l laşi să intre în viața ta.

Detașează-te, Relaxează-te! Nu lăsa neliniștea și teama să te îmbrățișeze! Nu o să poţi să-l respingi la infinit. Știi de ce? Pentru că vechiul nu ţi-a dat încă ceea ce cauţi. Vechiul ţi-a promis că îţi dă, dar nu s-a ţinut de promisiune. Vechiul ți-e cunoscut, dar nefericit.

Noul s-ar putea să fie stânjenitor, poate chiar incomod, dar există posibilitatea ca el să îţi aducă fericirea și mulțumirea că ai ales să trăiești viața ca o experiență uimitoare, mereu nouă!

Alege tu direcția vieții tale, lasă-te sedus, îndrăznește să zbori!