Cercul Siguranței sau redescoperirea empatiei în relațiile din viața noastră
Fiecare cuplu trece prin diverse momente: îndrăgostire, respingere, conflicte, tensiuni, incompatibilități, sau înțelegere, compasiune și empatie. Sunt cupluri care depășesc momentele grele cu bine, altele nu. Nu înseamnă că este bine sau rău. Însă conflictul, tensiunea, ne ajută să vedem ce avem de înțeles, mai ales despre noi. Și despre nevoile noastre. Unele ascunse, adânc uitate sau amorțite.
Programul psiho-educațional Cercul Siguranței ne învață cum să avem compasiune pentru noi și empatie pentru copiii noștri, dar și pentru el sau ea.
Acest proces implică decizia, alegerea a două persoane, decizia de a face lucrurile împreună să funcționeze, de a nu aștepta de la celălalt să facă ceva ce noi ne-am imagina…
Dacă simțiți și înțelegeți că ceva lipsește în relațiile din viața dvs., atunci e timpul pentru o schimbare, e timpul să acceptați că se poate și altfel, mai simplu, mai eficient.
Înțelegerea și acceptarea acestei nevoi de a vă auto-descoperi vă va conduce ușor, aproape insesizabil, către integrarea instrumentelor simple ale Cercului Siguranței la nivelul tuturor relațiilor din viața dvs.
Haideți să învățăm, împreună, să îl înțelegem pe celălalt fără să îl rănim!
Acest lucru este posibil numai când te vezi pe tine, cu trecutul și nevoile tale.
Cum te-a influențat pe tine trecutul tău?
Și, astfel, să recapeți tu controlul asupra vieții tale.
Dar dacă nu ne punem , de fapt , întrebările potrivite? Dacă în locul acestora, am începe să ne întrebăm:
 
” Cum aș putea să-mi îmbunătățesc relația cu partenerul/copilul meu?”
” Ce vrea de fapt să-mi comunice comportamentul partenerului/copilului meu?”
” Cum aș putea să fiu un partener/părinte suficient de bun ?”
Specialiștii au creat Metoda de Educație Parentală Cercul Siguranței, dorind să ofere suport părinților care aleg acest mod de a relaționa cu partenerul/copilul lor, de la naștere până la adolescență și chiar mai departe.
S-au constatat rezultate remarcabile în urma practicării acestui gen de relaționare în relațiile de cuplu.
 
Programul de Educație Parentală „Cercul siguranței” este structurat in 8 module săptămânale , durata fiecărui modul fiind de aprox. 90-120 de minute.
 
Metodica workshopurilor : întâlnirile au un caracter interactiv incluzând prezentări video, exerciții de autoreflecție și reflecție împărtășită, dialog existențial.
Despre mine:
Loredana Mocescu este trainer, formator si coach acreditat in Romania si în SUA, specialist în dezvoltare personală, terapeut, specialist în Serviciile pentru Copil si Familie, în parenting- Parent Educator Registred ” Circle of Security „, cu o experiență de peste 1000 de ore lucrate individual, cu zeci de ore de sedințe de terapie de grup, mamă a doi copii cu vârste cuprinse între 3 ani si 9 luni si 14 ani si 9 luni, cu o relație de cuplu de 23 de ani din care am învățat și evoluat în permanență.
Circle of Security/Cercul Siguranței este unul dintre cele mai bune instrumente pentru îmbunătățirea relațiilor noastre, adus din fericire și în România.
De ce mă încântă atât de mult acest program care se desfășoară sub forma a 8 întâlniri?
Pentru că la nivel de tehnici de educație/de dezvoltare personală te învață să ai curajul de a te privi onest pe tine ca părinte, cu rănile tale din trecut pe care ai nevoie să le vindeci. Este programul cu cele mai multe informații validate științific pe care eu l-am urmat. Cercul Siguranței, o denumire cu adevărat inspirată, pornește de la teoria atașamentului și psihologia dezvoltării și îți dă o altă perspectivă, mai profundă a vieții tale emoționale, a copilului tău și a oricărei relații din viața ta socială.
O nouă grupă în octombrie! Țineți aproape!