Oare cum putem fi fericiți? Readucând simplitatea în viața noastră! Cuvântul magic: SIMPLU, ca la început, precum în vremurile copilăriei noastre, exact așa putem fi fericiți, dar…odată cu trecerea timpului am uitat ce este simplu, am uitat ce este fericirea, încă de pe la 3 ani sau chiar mai devreme unii…odată cu intrarea noastră într-un „sistem” : creșă, grădiniță, școala, job, un „sistem” de reguli care ne arata ca fericirea este așa cum este X sau Y, adică „cineva”. Pe scurt: ne transformăm în ALTCINEVA fără sa simțim lucrul acesta. Tot auzim că ar sta NUMAI în puterea noastră să redescoperim copilul frumos și jucăuș care stă ascuns în noi! Dar cum să facem acest lucru?

Tot este 1 iunie și toți ne dorim să redevenim copii, din nou, măcar pentru o zi!
💥Oare de unde această nevoie, această dorință, această regresie, această întoarcere în noi înșine?
💥Ce gol, ce spațiu, ce timp o fi rămas neumplut, precum un vas spart pe care îl tot umpli și plin tot nu este?
💥Ce ar fi avut nevoie copilul din mine pentru a se simți un adult întreg?
☀️Răspuns: Vital, necesar ar fi fost să învăț de mică cum să îmi gestionez, organizez, accept și să îmi înțeleg emoțiile (sistemul de auto-reglare interior, un fel de termostat)!
Observ cât de ușor le este copiilor mei să își organizeze emoțiile și cum la ei, după orice experiență dificilă, inconfortabilă, soarele iese imediat ca după o ploaie de vară, răcoroasă și…cum la mine ce greu a fost și încă este să despăduresc traseul spre o inteligență emoțională funcțională…a fost nevoie să îndur tornade emoționale, adevărate tragedii „antice” emoționale pentru a ieși o rază de soare la început și după ani de muncă susținută să învăț cum ajung singură la soare, să nu mai am nevoie de paratrăsnete (alți oameni) pe care să mă descarc și tot așa…

Acum, ce zici dacă te invit la o porție de joacă prin introspecție?

Tu cum te-ai purtat astăzi, de 1 iunie, cu tine? Te-ai celebrat, te-ai răsfățat sau ți-ai răsfățat doar copiii? Dacă nu ai reușit să îți oferi și ție ceva „copilăros” astăzi, te rog, mâine dă-ți și ție timp, nu te rata iar pe tine. Iar astăzi nu te certa prea aspru, ci oferă-ți înțelegere, compasiune, bunătate iubitoare! Privește în sufletul tău cu blândețe și fără frică, cu iubire, așa cum o făceai odinioară, în copilărie! Îți amintești cum, cu ajutorul gândirii magice, reușeai să ocolești obstacolele ce păreau de netrecut, provocări și inițieri ca în povești, de pe vremea când tot ce îți imaginai părea posibil?

Hai să ne jucăm puțin!

Oamenii mari se mai joacă sau de aceea sunt oameni mari pentru că sunt mai mereu serioși? Reactivează-ți acum gândirea magică, puterea imaginației, dă-ți voie să visezi, ești chiar tu, copilul mereu dornic de joacă. Și…acum dacă tot ai apăsat butonul: hocus-pocus apare și imaginea copilului jucăuș de odinioară! Cum este? Cum se simte? Ce își dorește? Hai, vorbește cu el, este așa bucuros să aibă în tine, adultul, un partener de vorbă, pe cineva cu adevărat interesat și disponibil să îl audă, să îl vadă, să îl valorizeze… pe acolo, prin locurile (golurile) rămase neumplute, pe acolo pe unde nu a fost auzit, văzut, valorizat și acceptat.

Acum pentru că ai redescoperit puterea gândirii magice exersează zilnic întâlnirea cu micuțul sau micuța dinăuntrul tău, păstrează acest ritual și te asigur că păstrând în suflet copilul acesta jucăuș, nu va fi niciodată prea tarziu să reumpli goluri uitate și ai parte de o copilărie fericită.

Stă în puterea ta să îți dai acum tot ceea ce, odinioară, părinții tăi nu ți-au oferit pentru că nu au auzit, văzut, observat, etc. Ei au oferit din ceea ce le-a lipsit lor, iar noi putem acum să ne reintregim pentru a oferi copiilor noștri din preaplinul nostru, nu din ceea ce ne-a lipsit.

Vă invit ca, împreună, să creștem frumos și sănătos, iar la anul, de 1 iunie, să culegem tot ce am semănat, rod cu sens și folos!

La multi ani copii mari și mici! ❤️

Recomandare cadou 🎁 1 iunie: investiți în consiliere, cursuri, cărți, instruire pentru părinți și copii care să vă/le dezvolte inteligența emoțională!

Cu recunoștință și iubire pentru oameni,
Loredana Mocescu- Consilier și Educator Parental

Lasă un răspuns